dilluns, 10 de novembre del 2008

............., AVENC DE LA RIERA DE LA FALCONERA.



Us recordeu d'aquesta foto, com deia en l'article corresponent a aquest, feia temps tenia l'intenció de fer un petit treball sobre aquesta cavitat, cap l'any 99, no ho recordo gaire bé, juntament amb dos companys del GERP, he instats per en JM.M probar la possibilitat de trobar aquest avenc que es donava per desaparegut desprès de la construcció de l'autopista Pau Casals, he de dir que no hens costar gaire de trobar-lo, durat aquella jornada intentarem cercar també l'avenc de la Falconera amb resultats negatius. Durant molt de temps havent donat conte aquesta informació no es va publicar, decidint-me ara ha fer aquesta publicació. La particularitat actual d'aquest avenc fa que sigui curiosa la seva publicació. Ja que el seu nou accés es per mitja d'una galeria artificial.



Situació: Com es evident la seva localització no a canviat ja que es troba en la part que encara resta sense gaires canvis del Torrent de la Falconera, a escassos metres de l'autopista Pau Casals, just en la boca Est de túnel del Castellot.Coordenades:
X: 407142,8
Y:4567342,9
Z:68 m.s.n.m

Com arribar: Hi ha varies maneres d'accedir, aquí descriurem la que considero la mes factible. Anirem fins el poble de Garraf, fins l'entrada del Port de Garraf, en una explanada deixarem el cotxe. Aquí veurem les estribacions finals de la Falconera, on trobem un túnel que barrat amb una cadena mena al altre costat de l'accident geogràfic. A l'altre costat una gran explanada, seguint en direcció a la Falconera fins on la pista inicia la pujada al Pas de la Maladona, observarem al costat dret en el sentit de la marxa un túnel que per sota travessa l'autopista. A l'altra banda a la nostre esquerre i a uns tres o quatre metres per sobre del llit trobarem el particular accés a la cavitat.
Descripció: No deixaria de ser un avenc qualsevol si no fos que per accedir a la vertical hem de internar-nos desprès d'aixecar una reixa metàl·lica i amb una part d'una escala d'alumini (aquesta escala es trobava empotrada en la meitat del primer pou, la treierem i l'aprofitarem per poder baixar a la galeria artificial. També clavarem un tros de barilla per poder lligar l'escala i no s'anes avall.) un cop en l'interior trobem una passadís de 11 metres de llarg, al final ens atansa a la vertical que en tres curts pous arribem a la cota màxima penetrable. Amb un desnivell de -33 metres. La vertical estaria situada entre els dos carrils de l'autopista direcció Sitges.D'aquí voldria agrair la consideració que tingueren tots els treballadors que realitzaren aquesta obra envers a respectar aquest avenc, segurament el mes fàcil fora haver-lo colgat i col·locat en la llista d'avencs desapareguts, GRACIES.
S'ha de dir que ara totes les pluges es canalitzen pel passadís d'acces a la vertical, i que durant els treballs de construcció caieren bastans enderrocs dins el pou amb la precarietat en que es troben, cal tenir molta cura a l'hora de davallar.Agrair també als companys Rafa, Carles, Josep i Eloi la seva col·laboració, esperó que siguin moltes.












Salut i al forat.